Fem màscares amb plats o safates de cartró.

19/03/20 | Manualitats a casa

Avui farem màscares tribals i ens convertirem en guerrers poderosos o xamans. Ja veureu que és molt fàcil. Per començar necessitem:

  • 1 plat o 1 safata de cartó, si no en teniu qualsevol capsa de cartó (cereals, sabates…) serveix. Això sí, que siguin més grans que les nostres cares. 
  • Rotllo/s de paper de WC.
  • Pintura marró, vermella, taronja, verda, blanca….
  • Cola blanca i cola calenta (els que en tingueu, si no la cola blanca també va bé. Necessitareu més paciència perquè s’assequin les coses)
  • Llapis, goma, tisores, pinzells, pots per aigua i draps.
  • Retoladors o ceres pels acabats finals.
  • Llegums per decorar

Passos a seguir

Fem màscares amb plats o safates de cartró. 1

1. Retallem la màscara base

Si tenim un plat o una safata només cal que retallem els ulls i la forma del nas  a la part de baix perquè ho piguem posar a la cara i hi puguem veure i respirar.

Si treballem amb caixes o cartons varis, primer dibuixarem la forma de la màscara i després els ulls i l’espai del nas. 

Fem màscares amb plats o safates de cartró. 2

2. Pintem la màscara

Recomano pintar primer la base amb un o dos o tres colors i després amb les ceres o també amb pintura fer-hi les sanefes i els dibuixos que vulguem. Perquè sembli més tribal us recomano pintar-ho amb colors naturals: marrons, vermells, taronges, blanc, groc. El blau i el verd el podem deixar per decorar. 

Fem màscares amb plats o safates de cartró. 3

3. Preparem les plomes

Mentre s’asseca la pintura agafarem els rotllos de paper de WC i retallarem formes de plomes que podem pintar o decorar directament amb les ceres (el gris del cartó queda molt bé).

Fem màscares amb plats o safates de cartró. 4

4. Decorem la màscara

Un cop seca la pintura amb les ceres o els retoladors permanents li farem decoracions: sanefes, línies, formes…

Aprofiteu per enganxar-hi les plomes i els llegums.

Fem màscares amb plats o safates de cartró. 5

5.Acabem la màscara

Per acabar farem un forat a cada costat de la màscara i hi passarem una goma o una veta per poder lligar-nos la màscara a la cara.

Fem màscares amb plats o safates de cartró. 6

6. Complements

Si volem, podem complementar la màscara amb un pal sagrat o una llança/daga. Agafem un rotllo de cartó de paper de cuina o d’alumini o de forn…. El pintem i el decorem com hem fet amb la màscara. A la part de dalt amb els cartons que ens han sobrat hi fem la forma que vulguem, segons sigui un pal pel xaman o una llança o una daga…, la retallem, la pintem i l’enganxem i ja tenim la nostra disfressa i activitat feta. Ara a jugar

Recomanacions pels pares

Espero que us hagi servit i recordeu, el més important no és el resultat, és l’estona que passem junts i que ells es diverteixin i explorin la seva creativitat. Que ho pintin i decorin com vulguin, és la seva màscara no la nostra.

Si teniu algun dubte o suggerència poseu-vos en contacte amb mi.

Som-hi doncs!

Pin It on Pinterest

Share This