Dibuixos que s’allarguen

22/03/20 | Manualitats a casa

Dibuixos que s'allarguen 1
Dibuixos que s'allarguen 2

Hola de nou. Ja torno a ser aquí. Avui us proposo un treball més senzill que les màscares. Per cert, si us heu animat a fer les màscares, podeu adaptar la idea i inventar-vos ocells i personatges varis. Això us ho deixo vosaltres. Ara ens centrem en una nova idea.

Tal com diu el títol, anem a fer dibuixos que per gran sorpresa dels nostres petits i no tan petits, podran ser curts o molt, molt llargs, és un treball senzill amb la màgia de la sorpresa. Som-hi doncs.

Material

  • Paper.
  • Retoladors, llapis de colors, ceres, aquarel·les… en resum material per pintar.
  • Cartolina o cartó o paper de colors per fer unes tapes boniques.
  • Cola de barra.
  • Llapis per dibuixar o retolador negre. Si algun atrevit té tinta xina i pals de les orelles també ho pot fer servir.
  • Fil o veta per tancar el nostre dibuix sorpresa.

Passos a seguir

1. Preparem el paper

Per començar agafarem un paper allargat per dibuixar-hi. Com el fem? Si tenim cartolina en tallem un tros d’ús 10 cm d’alçada i de llarg tota la part llarga de la cartolina. Si no tenim cartolina podem agafar un foli, el tallem per la meitat i amb una mica de cel·lo o cola de barra l’enganxem pel darrere.
Us he proposat una mida, però si teniu altres papers d’altres mides, els podeu aprofitar. Només cal que sigui llarg.

Dibuixos que s'allarguen 3

Dibuixos que s'allarguen 4

2. Dobleguem el paper

Ara ens toca una part una mica complicada però senzilla,  doblegar el paper:

Dibuixos que s'allarguen 5
  1. Dobleguem el paper per la meitat i sense desplegar-lo el tornem a doblegar per la meitat.
  2. De les 4 parts que ens han sortit 3 les tornem a doblegar per la meitat.
  3. Finalment ho pleguem perquè el paper ens quedi ben plegat damunt del 4t tros.
Dibuixos que s'allarguen 6

3. A dibuixar i pintar

Amb el paper plegat farem un dibuix, és igual si és en vertical o en horitzontal. Podríem aprofitar l’activitat per llençar-nos i dibuixar sense llapis directament amb un retolador o amb la tinta xina i un pal de netejar les orelles (com fer-ho).

Un cop fet aquest primer dibuix, allargarem el paper i acabarem el dibuix. Tinguem present que quan pleguem el paper el que estigui en els plecs del mig no es veurà, serà el nostre dibuix sorpresa.

Dibuixos que s'allarguen 7

Ara ja podem donar-li tot el color que vulguem. Sense por i com més ens agradi: amb ceres, retoladors, enganxant papers, amb aquarel·les… Ens hem de divertir.

4. Les tapes

Sempre m’ha agradat que un dibuix no quedi només com un dibuix fet en un foli per passar l’estona. M’agrada donar-li valor i normalment els converteixo en petits contes. Per fer-ho agafarem una cartolina si en tenim o un cartó de caixa de cereals o de qualsevol caixa. Ha de ser com a mínim el doble de llarg que el dibuix plegat.

Dibuixos que s'allarguen 8

Pleguem el cartó o la cartolina i la decorem. Podeu fer un dibuix que vagi per les dues cares, fer forats al cartó o la cartolina perquè es pugui insinuar el que hi ha a dins, fer una súper portada només per davant… Vosaltres mateixos.

Per acabar farem un foradet amb una màquina de fer forats o tisores i posarem dos fils, vetes, cordills a cada forat que ens serviran per tancar el conte.

Us Us ha agradat? En podeu fer tants com vulgueu i si algú és molt atrevit, en pot fer algun de gegant! Us animo a fer fotos i a penjar-les a Instagram amb el hashtag #joemquedoacasa i #eltallerdeleva.

Us deixo mostres de treballs fets per nenes i nens. Per ajudar a tenir idees.

Necessites una mica d’inspiració?

Pin It on Pinterest

Share This