Marionetes de paper (dibuixos articulats)

24/03/20 | Manualitats a casa

Avui anem a fer dibuixos que es mouen. Podem fer un drac que se li mou la cua i el cap, un peix, un ésser fantàstic… Per fer-ho aprofitarem com sempre el que puguem tenir per casa i això és:

Material

  • Taps de suro
  • Claus de ganxo oberts i tancats i unes alicates.
  • Cutter o tisores
  • Cartolina o paper gruixut i/o cartó
  • Retoladors i material per pintar (llapis, ceres, paper per enganxar…)
  • Llapis per dibuixar
  • Cola de barra i cola blanca o pistola de cola calenta (el cel·lo també és un bon recurs si no teniu res de les altres coses. No deixarem de fer l’activitat per això)
  • Un pal de fusta del jardí o un pal de pinxo o un llapis o bolígraf
  • Imaginació
Marionetes de paper (dibuixos articulats) 1

Passos a seguir

Marionetes de paper (dibuixos articulats) 2

1. Fem el personatge

Agafarem una cartolina o foli i hi farem un dibuix en 3 parts (o més) on les parts del mig siguin un cm més gran que la mida dels vostres taps de suro, no massa més. La part del principi i final poden ser més grans.

Un cop dibuixat li posem color. A l’estil i gust de cadascú.

2. Li donem forma

Un cop pintat l’enganxarem damunt d’un cartó de capsa de sabates o cereals perquè quedi més resistent i el retallarem. Si no en tenim i hem fet el dibuix damunt d’una cartolina també anirà bé.

Marionetes de paper (dibuixos articulats) 3
Marionetes de paper (dibuixos articulats) 4

3. A pel bricolatge

Ara ve la feina pels grans. Agafarem els taps de suro. Tants com parts tingui el nostre personatge. I hi cargolarem (en el suro és molt fàcil) els claus en un costat l’obert i en l’altre el tancat, menys en els dos suros dels extrems que en posarem només un el que toqui.

Els claus són per unir els suros entre ells i permetre que es moguin. Un cop units, tancarem el clau obert amb les alicates.

També posarem un clau tancat al mig del “llom” de cada suro. D’aquests claus hi sortirà el fil que farà moure el dibuix.

Un cop posats els claus i units els taps entre ells, enganxarem els cartons als suros. Aquí ens caldrà paciència perquè la cola s’assequi. És bo aprendre a tenir paciència, sobretot en els treballs manuals i dibuixos que sempre tenen pressa perquè estigui fet. Si teniu cola blanca de fuster va millor que la de manualitats perquè seca més ràpid.

Marionetes de paper (dibuixos articulats) 5
Marionetes de paper (dibuixos articulats) 6
Marionetes de paper (dibuixos articulats) 7
Marionetes de paper (dibuixos articulats) 8
Marionetes de paper (dibuixos articulats) 9

4. I per acabar

Un cop enganxat i sec, podem uns fils als claus que hem post al “llom” del suro i els lliguem a un pal, bolígraf… el que tinguem a mà.

En moure el pal o llapis, el dibuix es mourà. També podem agafar escuradents i lligar cada cordill a un escuradents. Més difícil de moure però potser més divertit.

Us animo a fer fotos i a penjar-les a Instagram amb el hashtag #joemquedoacasa i #eltallerdeleva.

Consell pels pares

Pels que no tingueu encara una pistola de cola calenta. Us recomano, tot i que sóc pro petit comerç i comerç de proximitat, en la situació que estem, mirar a Amazon i buscar pistoles de cola calenta. En trobareu de tots els preus inclús barres de cola de colors i de purpurina. Us solucionarà molts problemes a l’hora de fer manualitats i treballs amb els vostres fills.

Pin It on Pinterest

Share This