El monstre menjapors

01/04/20 | Manualitats a casa

El monstre menjapors 1
El monstre menjapors 2
El monstre menjapors 3

Tenint present que és un moment on les nostres emocions s’estan disparant molt tant en adults com en nenes i nens, us proposo fer una manualitat per treballar i gestionar aquestes emocions. Anem a fer un monstre menjapors que vaig fer en el programa d’educació emocional per a nens i nenes al centre Retrobat amb l’Anna Esteve

Material

  • 1 Cartró gran de qualsevol caixa de cartró.
  • Retalls de cartrons.
  • Pintures i pinzells, ceres i papers de colors.
  • Cola blanca, cola de barra, cola calenta.
  • Un sobre blanc o de color o us el fabriqueu vosaltres amb un foli.
  • Fil/cordill per penjar-lo a la paret.

Passos a seguir

1. Donar forma i pintar

El monstre menjapors 4

Començarem agafant el cartró i dibuixant la forma bàsica del nostre monstre menjapors, sense braços ni cames, només cap i cos.

Un cop dibuixat i retallat, triem d’entre els retalls de cartrons que tinguem aquells que més ens agradin per fer-li els braços, les cames, els ulls el nas i la boca i aquells elements que vulguem per decorar: banyes, punxes… i ho pintem tot. Per decorar i pintar, utilitzem les ceres, les pintures i els papers de colors.

El monstre menjapors 5
El monstre menjapors 6
El monstre menjapors 7

2. Muntar

Quan ho tinguem tot sec i pintat, agafem la cola blanca o la cola calenta i el muntem. Cada cosa al seu lloc segons el nostre gust.

El monstre menjapors 8

3. El sobre

Ara agafarem el sobre (si el tenim) o el farem amb un foli. El podem decorar, pintar, enganxar-hi gomets… el que voguem i l’enganxarem a la panxa del monstre.

El sobre ens servirà per posar-hi aquelles coses que ens fan por i que volem que el monstre menjapors s’endugui ben lluny de nosaltres.

El monstre menjapors 9
El monstre menjapors 10

L’Anna Esteve, experta en educació emocional, ens recorda que hem de tenir clar que les pors formen part de la vida i que els nens també en tenen. Aquests dies encara que els adults intentem mantenir la calma, pel cap dels nostres fills, pels seus pensaments i la seva imaginació hi passen diferents pors, cal atendre-les, parlar-ne i treballar-ho des de la màxima naturalitat possible, explicant la realitat amb un llenguatge i una informació adaptats a l’edat de cada infant

Pin It on Pinterest

Share This