Cadàvers exquisits

03/04/20 | Manualitats a casa

La proposta d’avui és jugar als Cadàvers Exquisits. El cadàver exquisit és un joc inventat pels surrealistes que consisteix a crear i inventar en grup.

La intenció de l’activitat, igual que van fer els surrealistes, és convertir el dibuix en un joc, en una activitat lúdica per a tots.

material

  • Paper
  • Llapis o retolador per dibuixar (goma de borrar si s’escau)

Passos a seguir

1. preparem el paper

Buscarem un paper per cadascun dels participants que sigui llarg. Pot ser retallat d’una cartolina, d’un A3, tallar un A4 per la meitat i enganxar les dues parts.

Un cop tinguem el paper llarg a les mans l’hem de plegar en 3 o 4 parts segons les persones que hi participin. No recomano fer més de 4 parts perquè serà complicat. De fet 3 és una bona solució. Volem crear personatges i conceptualment per un nen dividir un cos en tres parts (cap-cos-cames) és més fàcil que en 4 (cap-tors-abdomen-cames).

És igual com el dobleguem el que hem de tenir clar és que un cop fet un tros del dibuix ha de quedar plegat de tal manera que els altres no ho vegin.

Cadàvers exquisits 4
Cadàvers exquisits 5
Cadàvers exquisits 6

2. a dibuixar!

Cadàvers exquisits 7
Cadàvers exquisits 8

Cadàvers exquisits 9

Ara que ja ho tenim tot preparat comencem el nostre cadàver exquisit. Començarem dibuixant el cap. Però compte!!! Ningú ha de veure el que dibuixem és una sorpresa.

Quan ja tinguem fet el cap, doblegarem el paper perquè ningú vegi el dibuix, però perquè el següent sàpiga on ha de començar a dibuixar el cos, haurem d’allargar una mica un tros del cap al segon doblec.

Ara ens canviem els papers i dibuixem el cos seguint les instruccions del cap: 1) No ensenyar el dibuix 2) Allargar el dibuix una mica cap al següent doblec.

Acabat el 2n dibuix ens tornem a canviar els papers i dibuixem les cames. Aquí ja no cal amagar massa el dibuix, ja que hem arribat al final del dibuix.

Un cop acabat el tercer dibuix tornem el paper a la primera persona i obrim els dibuixos.

Pin It on Pinterest

Share This