Dibuixos màgics

09/04/20 | Manualitats a casa

L’altre dia una amiga em va passar les fotos de la seva filla divertint-se fent dibuixos màgics i vagi pensar que ho aprofitaria per fer una entrada. Per tant avui us proposo que fem un dibuix màgic, fàcil, senzill i divertit. Segurament la majoria de vosaltres ja sabreu de què va, per tant tornem a fer-nos petits i posem-nos amb els nostres fills i filles a fer aquests dibuixos.

material

  • Fulls per pintar (papers A4, A5, A3, cartolina, làmines de dibuix…)
  • Ceres toves de colors
  • Ceres toves negres
  • Escuradents per dibuixar o un punxó escolar.

passos a seguir

1. pintar amb colors

Triarem entre totes les ceres, els colors que més ens agradin i pintarem tot el paper de colors. Com més fort pintem més acolorit quedarà el dibuix final. Pintar tant pot arribar a cansar els més petits, per tant no ens emocionem utilitzant papers grans.

2. pintar en negre

Ara cobrirem amb cera negra toooooot el paper sense deixar cap forat. Tot ben negre, negre!!!

3. anem a fer màgia

Agafarem un escuradents (si tenim un punxó escolar, també podem fer-lo servir) i dibuixarem damunt de la cera negra. El que en realitat fem és rascar damunt la cera i treure-la.
A mesura que anem dibuixant el color de sota anirà apareixent fent un dibuix de línies de colors.

4. variacions sobre el tema

A més de fer un dibuix en un foli, també podem fer altres formats. Us animo que proveu coses diferents, a què us engresqueu a aprofitar aquest temps, que esteu a casa amb els vostres fills i filles, per provar coses noves.

  • Papers allargats, tant en vertical com en horitzontal.
  • Papers petits i muntar petits quadrets
  • Paper allargat i doblegat i muntar com un petit llibre. Per fer-ho, un cop acabat de pintar en negre, fer els dibuixos explicant una petita història visual. Un cop fets els dibuixos, amb una carolina de colors hi podem fer les tapes, lliguem una veta al final per poder-ho tancar i tatatxan! Ja tenim el nostre petit conte.

Subscriu-te a la newsletter

Pin It on Pinterest

Share This