Dracs!!!

23/04/20 | Sense categoria

Dracs!!! 1

Aprofitant que és Sant Jordi, us passo un treball manual adequat al moment. Recordeu el cuc/centpeus que vam fer? Doncs seguint aquesta idea anem a fer un drac tendre, rabiós, content, poruc, tenebrós… com vosaltres vulgueu.

material

  • Rotllo de cartró de paper de cuina o paper d’alumini… si no el tenim llarg, ho fem amb paper de WC, serà un drac petit.
  • Pintura per pintar el drac.
  • Filferro.
  • Alicates.
  • Barrina.
  • Tisores.
  • Pals de netejar pipa.
  • Cartolina o paper una mica gruixut.
  • Cola calenta.
  • Retolador negre i llapis.

passos a seguir

1.pintem

Començarem donant color al nostre drac. El que vulguem. Vigilem de no posar massa pintura que el cartró de seguida s’estova. Un cop pintat, deixem que s’assequi bé. Un cop ben sec, amb els dits li farem les escates.

Dracs!!! 2
Dracs!!! 3

2. la cara

Comencem per les parts de cartolina. En una cartolina hi dibuixarem la cara del drac tal com indica el dibuix. No hi ha una mida preestablerta, la farem com més ens agradi: ulls grans, ulls petits. 3, 4, 5…. ulls. Els ulls enfadats, tristos, contents… i el nas també el farem com més ens agradi. Tingueu present que el dibuix només és orientatiu, és a dir que no cal que feu exactament el que jo he dibuixat. Per acabar la cara, farem les dents. No us oblideu de fer les pestanyes per poder-ho enganxar.

Dracs!!! 4

2. Ales i crestes

Dracs!!! 5
Dracs!!! 6

Per fer la cresta i les ales, utilitzarem una cartolina o un paper una mica resistent i el pintarem (del color que vulgueu les ales i la cresta del vostre drac). Un cop pintat i sec, hi dibuixarem les ales i els triangles de la cresta. Als triangles de la cresta no ens oblidem de fer-hi les pestanyes per poder enganxar-les. Un cop dibuixat i retallat ho guardem.

3. La cua

Previsualitza(s’obre en una pestanya nova)

Dracs!!! 7

Per fer la cua farem rombes amb cartolina o paper una mica gruixut i resistent i pintat de color. Plegarem els rombes per la meitat i els anirem enganxant en un tros de filferro a què li haurem donat la forma que més ens agradi per la cua del drac.

4. Muntem el drac

Per acabar muntarem les peces. Amb una barrina farem uns petits forats, just perquè hi pugui passar el filferro, allà on vulguem enganxar les ales i la cua. Un cop fets els forats hi posarem una mica de cola calenta i introduirem les ales i la cua, allà on els vulguem posar.

Aprofitant la barrina, si volem posar potes al drac, farem el mateix que amb les ales i la cua. Farem els forats amb la barrina i hi enganxarem trossets de filferro o de pals de pipa (són peluts).

Ara ja només ens queda la cara i la cresta. Amb la cola de barra (o si voleu cola blanca), enganxarem la cartolina en forma de cara seguint la forma circular del rotllo de paper i amb l’ajuda de les pestanyes, anirem enganxant d’un en un, els triangles de la cresta.

Dracs!!! 8

Subscriu-te a la newsletter

Pin It on Pinterest

Share This