Camp de Roselles

07/05/20 | Manualitats a casa

Camp de Roselles 1
Camp de Roselles 2
Camp de Roselles 3

Ha arribat la calor i la primavera va arribar ja fa gairebé dos mesos. Us convido a dibuixar Roselles, però no agafarem un llapis i ens buscarem una imatge d’una Rosella, dibuixarem un camp ple d’aquestes flors, a partir del color.

Material

  • Làmina de dibuix o paper una mica gruixut (de la mida que vulgueu)
  • Pintures (a poder ser acríliques) de color verd, blau, banc, groc, vermell i negre
  • Pinzells una mica gruixuts i algun de prim
  • Pal de les orelles (optatiu)
  • Vernís escolar
  • Tapes de pots per posar la pintura
  • Plats o safates per poder fer barreges

passos a seguir

1. pintar el fons

Començarem pintant el fons del nostre dibuix. Per fer-ho agafarem les pintures acríliques. Si no tenim pintures acríliques, podem utilitzar, les pintures temperes. En aquest cas us aconsello que hi podem una mica de vernís a la pintura.

El vernís farà, que un cop seca la pintura, els colors siguin més brillants i a més no s’estovin i marxin si es mulla amb aigua o hi pintem a sobre amb algun altre color.

Un cop dit això, posarem en tapes de pots les pintures: blava, groga, verda i blanca. Deixarem a prop les safates per fer les barreges i ja poden començar a pintar el fons del paper. Estaria bé recordar-los i observar que quan mirem un paisatge el verd no és igual a tot arreu, que hi ha verd fosc, verd clar… i que pintin el fons (que serà l’herba) de diferents tonalitats.

Per donar sensació de profunditat, procurarem deixar un espai a dalt pel cel. Que no sigui molt gran. Anem a fer roselles no ocells.

Camp de Roselles 4
Camp de Roselles 5
Camp de Roselles 6

2. pintar les roselles

Camp de Roselles 7
Camp de Roselles 8
Camp de Roselles 9
Camp de Roselles 10

Un cop seca la pintura, pintarem les roselles. Fixeu-vos que dic pintar. No dibuixarem, pintarem. Jugarem amb la taca de pintura. Les roselles són unes flors molt característiques: tenen uns pètals vermells grans i la part interior, on hi ha les llavors és negra.

Com pintarem aquestes roselles? Amb taques de color vermell. Preparem la pintura vermella i amb un pinzell gruixut, però no massa, que puguem controlar, farem taques, més o menys arrodonides, per damunt del verd.

Als més llençats, us proposo que a mesura que anem pintant cap al tros de cel, anem fent les roselles més petites, com més diferència de mida de les de davant millor, però no de cop! Hem de posar pel cap baix 4/5 mides diferents de roselles. Un cop fet, si ho mireu de lluny veureu com us fa l’afecte que s’allunyen, de perspectiva.

Un cop pintat el vermell, començarem amb el negre a la part de dins de les rodones vermelles. Utilitzarem un pinzell prim i pel més peques podem fer servir pals de les orelles. Si algú vol fer les tiges, també les pot fer amb la pintura negra i un pinzell finet o amb un llapis de color negre.

Subscriu-te a la newsletter

Pin It on Pinterest

Share This