Pessebre

Pessebre 17
Pessebre 18
Pessebre 19

Ja teniu el vostre retallable? Doncs comencem a muntar el nostre pessebre.

Material

 • Retallable del pessebre
 • Material per pintar: aquarel·les, llápis de fusta, retoladors, temperes…
 • Tisores per retallar els personatges
 • Pistola de cola calenta
 • Cola blanca
 • Una caixa. Pot ser de sabates, de fruita/verdura petita. Pot ser de cartró o de fusta
 • Plantes i llums per decorar i il·luminar el pessebre
 • I si tens al cap alguna altra material endavant!!!
 • Un tros de cartró per fer de suport
Pessebre 20
Pessebre 21

1r Pas. Les figures

Retallarem les figures del pessebre d’una en una i les anirem pintant. Per pintar-les us recomano utilitzar els llapis de fusta, els retoladors o les aquarel·les són dibuixos petits i és el material amb què us quedaran més boniques. En el meu cas, he fet servir unes aquarel·les líquides que es diuen anilines i que podeu trobar (si voleu) a les botigues de Belles Arts.

Pessebre 22
Pessebre 23
Pessebre 24
Pessebre 25
Pessebre 26
Pessebre 27

2n Pas. El pessebre

Anem a fer el pessebre.

Ara toca utilitzar la imaginació. Agafarem la caixa que hàgimm triat sigui de cartró sigui de fusta i començarem a decorar-la. Si voleu la podeu pintar com més us agradi amb pintures temperes o acríliques. Com un diorama. En el meu pessebre com que m’agradava molt el color de fusta de la caixa i les figures ja tenien molt color l’he deixat tal com estava.

Un cop tinguem la caixa pintada i seca, l’enganxarem damunt del suport de cartró amb la cola blanca. I ara toca enganxar les branquetes que hem agafat i inclús pedres o sorra que hàgim pogut anar a buscar a la riera o a la platja. Utilitzarem la pistola de cola calenta que és més ràpida i eficaç.

Pessebre 28
Pessebre 29

Un cop tinguem posats els elements decoratius començarem a enganxar les figures de paper.

Pessebre 30
Pessebre 31

I per últim i per acabar de donar el darrer toc al nostre pessebre, li posarem llums. Si els que teniu són massa grans i voluminosos, busqueu-ne uns de petits d’aquells que són com un filferro i que els podem donar forma, van amb piles i són molt pràctics per treballs manuals i il·luminar coses petites.

Pessebre 32

Variants

Variant 1

Si voleu dedicar-hi més estona i fer un pessebre ben vistós, podeu fer servir una caixa més gran i fer un diorama.

 1. Pinteu l’interior de la caixa com si fos una muntanya, o un prat. A la part de dalt el cel i la part de baix ho podem pintar de color marró o verd o inclús dibuixar-hi muntanyes.
 2. Amb cotó fluix o amb una esponja i pintura blanca, podem fer els núvols. També en podem fer amb cartolina i penjar-los amb fils del sostre de la caixa, ja veureu que bonic que queda.
 3. Agafeu un tros de cartolina blanca, dibuixeu-hi unes muntanyes ben boniques o unes cases, si voleu que el vostre pessebre estigui en un poble, i amb l’ajuda d’unes pestanyes i cola blanca ho enganxeu a dins de la caixa separat de la paret del fons, per donar relleu. Feu anar la imaginació, és una gran companya! Penseu a deixar espai per les figures!!!
 4. Abans de posar les figures, agafarem els troncs i pals que hágim recollit per la muntanya, la vinya o el camp i amb cola calenta ho enganxarem per acabar de decorar l’interior de la caixa.
 5. Finalment les figures!! Poseu les vostres figures retallades i pintades dins del vostre paisatge.
 6. I per acabar els llums!!! Il·lumina les parts més importants del teu diorama.

Variant 2

És el mateix que la variant 1, però serà un pessebre nocturn

 1. Pintarem el diorama com si fos de nit.
 2. Amb una barrina farem foradets a la part del cel de la caixa.
 3. Farem tot el procés de decoració de la variant 1.
 4. Els llums. En aquest cas també posarem un joc de llums a la part del darrere de la caixa, la part que no veiem. Els enganxarem amb cinta adhesiva perquè s’aguantin per la paret de la caixa i mirarem que darrere dels forats que hem fet hi hagi un llumet. Sorpresa! Els forats del cel s’acaben de convertir en estrelles que brillen!
 5. Amb una mica de cartolina o cartró amagarem els llums que no es vegin massa, per donar un acabat ben bonic al pessebre.

Compartim pessebres?

Si us ha agradat això de fer el pessebre, us animo que em passeu una fotografia dels vostres pessebres. Els aniré penjant a la web i a Instagram.

Pin It on Pinterest

Share This